سلامت نیوز:علی اكبر سیاری، معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینكه بازگشت ۶۰ هزار حاجی از عربستان وضعیت كرونا را در كشور حساس میكند، گفت: تاكنون گزارشی از ابتلای حجاج ایرانی به كرونا نشده است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه اعتماد در حالی كه خبر شناسایی یك مورد وبا در قم در مسافر ایرانی بازگشته از نجف و آمادهباش وزارت بهداشت و تمام دانشگاههای علوم پزشكی برای پیشگیری و كنترل وبا و مرس در كشور به طور رسمی منتشر شده، سیاری گفت: جهت پیشگیری از بروز و شیوع ویروس كرونا در ایران، ستادی متشكل از مسوولان حج، سازمان هواپیمایی، وزارت بهداشت و اعضای اصلی هیات علمی تشكیل دادهایم و از آنجایی كه برخی مجروحان حادثه منا در بیمارستانهای سعودی بستری هستند نگرانی ما از شیوع كرونا ویروس در كشور افزایش یافته است. در ١٩ فرودگاه بینالمللی كشور كه حجاج ایرانی بازمیگردند هم تمامی تمهیدات پیشبینی شده و تیمهای آموزشدیده مستقر شدهاند.
محمد آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت هم از تشكیل كمیته پدافند غیرعامل در دانشگاههای علوم پزشكی با تمركز كرونا و ایجاد اتاق ایزوله در بیمارستانهای محل نگهداری حجاج خبر داد و افزود: با توجه به اینكه ٨٥ درصد موارد ابتلا به كرونا ویروس در عربستان مشاهده شده و بهدلیل حادثه رمی جمرات و بستری شدن تعداد زیادی از زایران در بیمارستانهای عربستان، احتمال انتقال بیماری كرونا به كشور افزایش یافته و خطر آن جدی و ملموس بوده و بر همین اساس در قالب تشكیلات پدافند غیرعامل و استقرار پدافند زیستی در وزارت بهداشت سعی كردهایم به این مساله و حل آن كمك كنیم. روز شنبه هم پیشنویسی از طریق پدافند غیرعامل ایجاد و به دستگاههای مربوطه ارسال شد تا برنامه جامعی برای حوادث زیستی داشته باشیم.
آقاجانی با اشاره به اینكه مقابله با بیماریهای همهگیر برعهده وزارت بهداشت و وزارت جهاد كشاورزی است، افزود: از دیگر تمهیدات در نظر گرفته شده اتاق ایزوله برای بیماران احتمالی مبتلا به كرونا خارج از محیط اورژانس با تهویه جدا بوده كه در كنترل بیماری و جلوگیری از شیوع آن موثر است. همچنین بهتر است بخشی از بخش عفونی یا داخلی بیمارستان را با پرسنل، سرویس جداگانه بهداشتی و تردد ویژه در نظر بگیریم و در صورتی كه نیاز به مراقبت ویژه شد، ICU با فشار منفی پیشبینی شود.
امین صابرینیا، رییس اورژانس كشور هم ضمن اعلام آمادگی اورژانس جهت پیشگیری از شیوع كرونا ویروس از زمان ورود حجاج به ایران خبر داد كه شیوهنامه مناسب جهت جلوگیری از كرونا تدوین شده و اقدامهای لازم در تمامی حوزهها از جمله اورژانس پیشبیمارستانی و بیمارستانی صورت گرفته است.
در عین حال، سیامك مره صدق، عضو كمیسیون بهداشت مجلس هم خبر داد كه از روز چهارشنبه گذشته، دستورالعمل ویژه پیشگیری از كرونا به همه مراكز بهداشتی و درمانی ابلاغ شده و تمام بیمارستانها موظف شدهاند بر اساس سطحبندی اقدامات لازم را برای بیمارییابی و تشخیص بهموقع شروع كنند.
پیرحسین كولیوند، معاون حج مركز پزشكی حج و زیارت هلال احمر هم با بیان اینكه شكایت مركز پزشكی از مدیریت بحران دولت عربستان به صورت رسمی ابلاغ شده، گفت: این حجم از خطا واقعا غیرقابل بخشیدن است.
تمامی شواهد نشان از ضعف در مدیریت بحران دارد و حادثه نشان میدهد پیشبینیهای لازم برای مسیر منا تا رمی جمرات نشده بود، محلی كه یازده ماه از سال سكونتی در آن نیست و به راحتی میتوانند همه مسائل را پیشبینی و كارهای لازم را انجام دهند.
در حوادث اینچنینی باید مكانهایی برای استقرار تیمهای موقت درمانی در نظر گرفته شده و افرادی كه قدرت آرام كردن و كنترل جمعیت را داشته باشند تربیت كرد ولی دریغ از انجام یك دهم این كارها توسط سعودیها. با توجه به حجم زیاد جمعیت، سرعت و ظرفیت گذرگاههای موجود میتوانستند به خوبی ورودیها و خروجیها را تنظیم كنند. اما بالگردها كه دایم در حال پرواز بودند چه كردند؟ حتی سادهترین كارهای امدادی را هم انجام ندادند.
نظر شما